5 äventyrsresor du inte bör missa

Tycker du att livet är för kort för att inte upplevas till fullo? Äventyrsresor är fulla med spännande och magkittlande upplevelser som definitivt kommer att ge dig ett minne för livet. Äventyrsresor är bra att åka organiserade för att få uppleva så mycket som möjligt. Här är fem resor du inte bör missa.

1.    Rundresa i Asien

Asien har så mycket att erbjuda, allt ifrån historia till kultur och moderna aktiviteter. Det som är så spännande med Asien är att det skiljer sig enormt mycket beroende på vilken del av kontinenten du väljer att besöka.

På en rundresa i Asien, kanske allra helst med ett tema inriktat på äventyr kommer du att få upptäcka många pärlor. Asien är stort och självklart kommer du inte hinna besöka hela världsdelen på en resa, så välj gärna ut ett fokus och välj sedan äventyrsresa utifrån det.

Thailand är ett vanligt resmål för svenskar att åka på julresor till, men Asien har så mycket mer att erbjuda än sol och bad.

2.    Upplev Island

Island är verkligen ett magiskt sagoland men natur som inte liknar någonting annat. Spendera en vecka på Island och upplev allt från gejsrar till varma källor och valskådning. Hit kan du absolut åka på egen hand, och sedan boka in upplevelser väl på plats.

Men väljer du att planera din äventyrsresa på egen hand till Island tycker vi att du ska göra bra research innan och göra upp en resplan, annars finns det risk att du missar mycket av det bästa.

Till Island går också många hälsoresor utomlands tack vare de underbara varma källorna.

3.    Segla i Oceanien

Att segla i Oceanien är en äventyrsresa som passar som handen i handsken för dig som älskar att uppleva äventyr på vatten. Oceanien är troligtvis det vackraste världshavet och här kommer du kunna njuta både ovanpå och under ytan.

Inte nog med att själva seglingen i sig ofta kan bli ett äventyr, här kommer du också kunna snorkla eller dyka med både vackra och spännande varelser under ytan. Bli inte förvånad om du plötsligt står öga mot öga med en haj under din dyktur.

4.    Besök Serengeti Nationalpark

Serengeti Nationalpark i Tanzania är en mycket populär destination för äventyrsresor och det är inte svårt att förstå varför. Här finns cirka 30 olika arter av gräsätande djur och 13 arter av stora rovdjur.

Att du ska få uppleva alla arter under ditt besök är kanske inte så troligt, men var beredd med kameran för många av dem lär du få möta. Det har också siktats cirka 400 olika arter av fåglar i parken.

Beroende på vilka djur du helst vill se är olika säsonger i parken bäst. Vill du se gnuhjordarna är december till juli bäst medan juni till oktober är bästa tiden för att möta rovdjuren.

5.    Bestig Kilimanjaro

Självklart ska du bestiga ett berg under din äventyrsresa, och Kilimanjaro är ett berg som är möjligt att bestiga för många av oss. Även Kilimanjaro ligger i Tanzania och du kan kombinera en toppbestigning med safari i Serengeti om du har tillräckligt med tid.

Kilimanjaro är definitivt enklare att bestiga än Mount Everest exempelvis men det krävs ändå en hel del förberedelser och du måste vara i god fysisk form för att klara av äventyret.

Du behöver visum för att resa in i Tanzania och tillstånd för att bestiga berger.