5 populära destinationer för julresor

Julen är en härlig tid på året, men den kan också innebära mycket stress som många vill komma ifrån, och därför har julresor blivit alltmer populära. Väljer du någon av de mest populära destinationerna för din julresa är det bra att boka i tid. Här är fem destinationer svenskar åker på julresa till.

1.    Playa de las Americas – Teneriffa

För dem som söker sol och bad under sin julresa är Playa de las Amerikas på kanarieön Teneriffa en mycket populär destination. Här är klimatet behagligt året runt, och vattentemperaturen i havet är badvänligt även i december.

Playa de las Americas är en mycket populär turistdestination och här står restaurangerna och barerna på rad längt med gatorna. Det finns även gott om hotell att välja på, och de allra flesta har pool. Förutom svenska är det många britter som gillar att åka hit över vintern.

Du kan även åka på solresor till de andra kanarieöarna.

2.    Hurghada – Egypten

Egypten är ett land som har kommit att bli älskat av många, och här får du väldigt mycket för pengarna. Den populäraste turistdestinationen är fortfarande Hurghada även om många fler har börjat dyka upp under senare år.

I Hurghada badar du i Röda Havet, ett fantastiskt hav där du kan snorkla med spektakulära saltvattensfiskar direkt från stranden. I Hurghada regnar det extremt sällan, och här har du så gott som solgaranti under din julresa. Välj mellan ett enklare hotell och ät din mat på restaurang på byn eller lyxa till det med all inclusive.

3.    Hamburg – Tyskland

Om sol och bad inte är din prioritet under julresan är Hamburg i Tyskland ett bra alternativ, och gärna med avresa några dagar innan jul. Hamburg, och även flera andra tyska städer är nämligen mycket kända för sina julmarknader.

Vintern i Tyskland blir inte riktigt lika kylig som i Sverige, men klä på dig ordentlig ändå, strosa runt bland marknadsstånden och avsluta med ett glas Glühwein, en dryck som liknar vår glögg.

Det finns städer som har betydligt större julmarknaden än Hamburg, men Hamburg är tillräckligt stort för att ha mycket att erbjuda samtidigt som det fortfarande känns lite mysigt.

Hamburg är också populärt att åka på ölresa på, speciellt under Oktoberfest.

4.    Aruba i Västindien

Vill du verkligen slå på stort och komma iväg långt hemifrån all julstress är Aruba, en ö i Västindien ett populärt resmål. Hit åker turister för det kristallklara vattnet och dess avslappnade känsla.

Istället för att dansa till Bjällerklang kan du här svinga höfterna till karibiska toner på en magisk sandstrand med utsikt över det azurblåa vattnet. Oavsett om du endast vill svalka dig i vattnet, snorkla eller till och med surfa kommer du att trivas här.

Men Aruba ligger långt bort och var beredd på att resan kommer ta tid. Däremot är Aruba en del av Nederländernas kungariken och vid konsulära frågor är det Sveriges ambassad i Nederländerna du ska vända dig till.

5.    Sälen – Sverige

Kanske låter det lite otippat men fler och fler väljer faktiskt att åka på sin julresa till svenska fjället och Sälen är en mycket populär destination. Ett perfekt alternativ för dig som ändå vill få lite julkänsla men vill ha en mer avskalad jul med endast den närmsta familjen.

Börja julafton med några härliga åk i backen, för att sedan äta jullunch i en stuga eller på restaurang och avsluta sedan kvällen framför en öppen brasa med raggsockorna på i stugan. Bara för att man vill slippa hetsen med julen betyder det inte att man vill slippa snön.