Se fler

Stick fötterna i sanden och känn vattnet sirla mellan tårna... vem längtar inte efter att fly höstmörkret med en solsemester till varmare breddgrader?

Den svenska sommaren är härlig men kort och ofta kan det vara tufft att säga hej då till solen och värmen. En undersökning från Svenska Dagbladet visar att flest resor till solen bokas när vädret är trist i Sverige. Turkiet, Italien, Spanien och Grekland är bara några av de populäraste resmålen bland svenska turister, och just dessa soliga semesterfavoriter blir ännu mer attraktiva med sina härliga klimat när hösten kommit till Sverige. Planera in en resa till en av våra mest solsäkra destinationer och låt vardagen förgyllas av väntan på det värmande solskenet och turkosblå havet. Hur bestämmer du vilket land du vill åka till? Hur får du ut som mest av din resa? Ibland behöver man inspireras och det är vad vi på TravelBird är här för!

Upplev tjusningen med att slippa välja mellan äventyr och avkoppling med en solresa till Alanya, Rhodos, Mallorca eller Barcelona, där stranden och staden levererar en perfekt kombination av kristallklart vatten, kulturella upplevelser och en surrande stadspuls. För nyförälskade, seniorer och barnfamiljer, en resa till solen bjuder på nya spännande upplevelser och varma minnen oavsett ålder eller plånbok.

Medelhavsmat & dryck
Läskande sangrias, uppfriskande mojitos och nypressade juicer. Svalkande glass, färgglada frukter och färska skaldjur. Hur kan man få nog av soldränkta delikatesser?
Fly köttbullarna och spendera semestern med att avnjuta lokalproducerad olivolja, färska tomater, nygräddat bröd från bageriet, ost, vin och mycket mer.

Solresor i Europa går hand i hand med njutning inom allt från kultur och bad till mat och dryck. Lonely Planet skriver att delikat (och prisvärd) mat är en självklar del av vardagen i länderna runt medelhavet. Medelhavsköket bjuder på mängder av delikatesser, som inte bara får finsmakare på fall, utan även tros stärka hälsan.

Om det sedan är det psykiska eller fysiska välbefinnandet som förbättras är en annan fråga! Upptäck de närliggande restaurangerna och låt dig inspireras av nya smaker, specialiteter och råvaror från det lokala köket. Kanske blir det en bit Moussaka i Grekland eller en Pizza Bianco i Italien?

Att leva är inte nog; solsken, frihet och en liten blomma måste man ha!

– H.C. Andersen
Res under lågsäsong
Njut av Sverige när det är som bäst - under sommaren - och fly sedan vintermörkret under lågsäsongen, då inte bara värme väntar, utan extra bra priser!
Har du - precis som vi - lust att njuta av den svenska sommaren och sedan åka utomlands när turistsäsongen är över och Sverige går mot kallare tider?

Vill du ta chansen att upptäcka riktigt autentiska medelhavspärlor och känna dig som en av lokalborna? Kanske är du sugen på att ha stranden för dig själv, att njuta av låga priser på restaurangerna eller att bara känna att du har det skönt i solen medan dina kollegor sliter på kontoret? Det finns många fördelar med att skjuta på semestern några veckor, för att på så vis undvika den absoluta högsäsongen. Enligt Expressen är det när skolstarten sätter igång som många solresor reas ut. Perfekt om man fortfarande har en vecka ledighet att ta ut under hösten.

Tips för den perfekta semestern
Upptäck kombinationen av planerade aktiviteter med spontana utflykter för en semester i världsklass.
Oavsett vilket land du väljer att semestra i kan det vara bra att planera lite innan det är dags för avfärd.

När det är sol och bad som står på menyn kan det vara klokt att se till att ön eller staden inte ligger allt för långt från civilisationen. Även om du just nu längtar efter avkoppling och helt oplanerade dagar, så är det bra att ha en plan B om tristessen skulle dyka upp efter den tredje dagen på stranden. Eller är det så att din partner har planerat aktiviteter för varje dag? Se till att ni kompromissar och tar dagen som den kommer för i alla fall halva vistelsen, för vem vet vilka undangömda skatter ni kan råka på när ni strosar runt för att insupa miljön?