Nyårsresa

Fira in det nya året med bubblande drycker och glittrande himlar. Hitta din perfekta nyårsresa 2016 till nya och spännande platser tillsammans med TravelBird!

Erbjudanden

Välj avresedatum
0 erbjudande
Nyårsresor gör årskiftet ännu festligare! Åk iväg på en minnesvärd resa och fira in det nya året med nära och kära på ett spännande ställe.

Nyårsdagen är en röd dag så varför inte utnyttja detta till fullo i år? En nyårsresa passar den med resfeber perfekt! Vilken destination du än väljer så kommer det att finnas något unikt och speciellt att uppleva - ett helt nytt sätt att utforska ett annat land eller en ny stad på. Nyårstraditioner är viktiga världen över men de kan skilja sig helt och hållet från det svenska nyårsfirandet. Fyrverkeriet hör till många människors och olika kulturers nyårstraditioner, men det finns mycket mer än så att uppleva! Typiska maträtter, roliga spel eller lekar, nyårslöften, dans och musik - allt möjligt nytt kan man få vara med om under nyårsresor!

Festa till det med en nyårsresa

Inga konkreta planet för nyår än? Ta en titt på våra resor över nyår och se framemot nya och festliga upplevelser!

En exotisk resa över nyår eller en mysig nyårsweekend går alltid hem! Varför inte överraska din käresta, dina familjemedlemmar eller vännerna med roliga planer inför det nya året?

Att fira nyår med en resa är populärt och naturligtvis ett utmärkt sätt att kombinera röda dagar med nya upplevelser, när eller fjärran! Fira nyår på ett nytt sätt med sol i ansiktet och en cocktail i handen, med en kulturrik rundresa eller med en romantisk nyårsweekend till fascinerande städer så som London eller Krakow.

Eller varför inte lyxa till det med extra mycket avkoppling på en härlig kryssning, nyår på en båt är garanterat en spännande upplevelse! Ett annat alternativ för ett avslappnande nyårsfirande är en mysig stugsemester med nära och kära, skidåkning, öppna brasor och massor med god mat!

Roliga nyårstraditioner från hela världen

Under en nyårsresa kan du få reda på intressanta fakta om olika länders eller städers mer eller mindre besynnerliga nyårstraditioner.

Nyårspussar, champagne och löften - vad finns det för andra nyårstraditioner runtom i världen?
  • Danskarna sparar sina oanvända kärl till nyårsafton och slår sönder dem utanför vänners hus, om man har en stor hög trasiga kärl utanför sin dörr betyder det att man är lyckosam eftersom man har många vänner
  • I Bolivien är det en tradition att baka in mynt i efterrätter och den som får biten med myntet i har turen med sig under det nya året
  • I Spanien ska man äta tolv druvor när klockan slår tolv för att ha tur under det nya året
  • Enligt gammal estnisk tradition ska man äta hela sju gånger under nyårsafton för att få ett gott liv under det kommande året

Planera din nyårsresa väl

Om du reser bort över nyår är det bra att planera firandet på förhand!

Det är kul att ha planer inför nyårsafton oberoende om du bokar och planerar en nyårsresa långt på förhand eller åker på en mer spontan sista-minuten-resa.

Nyårsresor är som sagt populära och vanligtvis är många restauranger, konserter eller andra evenemang fullbokade ganska långt på förhand. Det är en bra idé att boka en middag eller ett program för nyårsafton eller nyårsdagen redan på hösten så att man slipper besvikelse eller stress när man väl är på plats. “Sista minuten”-nyår kan vara ett bra alternativ för den som inte kan ta semester långt på förhand eller föredrar att planera mer spontant. Det kan mycket väl gå att hitta relativt förmånliga resor i sista minuten till trevliga nyårsdestinationer!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter